Това е област, където Smart Locks определено излиза на върха. Способността да пуснете някой в ​​дома ви от мили отдалечени е страхотно. Особено ако имате деца, които са склонни да заблуждават ключовете си през учебния ден. В този ден и възраст хората обикновено не са без телефоните си, така че това е добър начин да се гарантира, че никога няма да бъдете заключени.

С традиционните брави, ако искате да дадете на някого достъп до дома ви, докато не сте в него, ще трябва да му се доверите с ключ или да оставите под подложката (която силно ни съветва). Те могат да причинят проблеми, свързани със сигурността, тъй като това е открита покана за всеки крадец, който я открие, и имате доверие на някого да не загуби ключа. Ако имате традиционна брава, това означава, че ако загубите ключа си или се заключите, който и да е друг има ключ, ще трябва физически да дойде на вашето място, за да ви позволи да влезете.

Но телефонът, който изчерпва батерията, няма достъп до интернет или нещо, което нарушава Bluetooth, което означава, че може да бъде заключена от Smart Lock. Повечето Smart Locks имат ключово пренебрежение по тази причина, но може да почувствате, че това поражение е обект на интелигентно заключване на вратата, физически ключ никога няма да изчезне от батерията или да загуби връзка.
Smart lock срещу традиционните разходи за заключване

Най-общо казано, Smart Locks са по-скъпи от Traditional Locks и това може да е важен фактор при вземането на решение. Така че ще преминем през някои общи цени и това, което получавате за парите си. (Това не взема в сметката разходите за наемане на ключар да се поберат / замени вашите ключалки)

В зависимост от това, коя врата имате, цената за новата ключалка ще се промени. Заместващият цилиндър за врата на UPVC започва от £ 25 за най-обикновената ключалка. Тази цена ще се промени, ако имате дървена врата, тъй като най-вероятно ще ви е необходима замяна на Yale lock или замяна на Mortice Lock. С Yale Lock можете просто да смените цилиндъра и да започнете от £ 15 и нагоре, но ако имате нужда от замяна на цялото заключване и заден ход, цената започва от £ 35. При смяна на ключалка трябва да решите дали искате 3 лост или 5 лост (5 лостчета обикновено се използват за външни врати и 3 лостове за вътрешни). 5 лоста започват от около 45 паунда и 3 лоста от 25 паунда.

Ако искахте висока сигурност брави, тогава цената ще скочи отново. За най-високата степен на защита срещу блокиране или блокиране на бум, цената ще започне от £ 30. Високата сигурност на Mortice Locks започва от около £ 40.

Не може да се отрече, че Smart Locks са по-скъпи от традиционните брави. Най-евтиният Smart Lock там е Candy House Sesame Smart Lock и това е около 100 паунда. По-големите имена за Smart Locks там са август и Yale и те ще ви върнат около £ 250- £ 300 за основния пакет. Трябва да помислите дали допълнителните разходи заслужават или не, но вие получавате всички предимства; заключвайте и отключвайте къщата си отвсякъде, изпращайте приятели и фамилни виртуални клавиши и получавайте известия за влизането и напускането на вашата къща.

Smart Locks ще използват същите механизми като Traditional Locks, така че наистина плащате допълнително за удобство. Ако искате да плащате допълнително за сигурност вкъщи, може би е по-добре да инвестирате в цялата интелигентна домашна система, която включва камери, детектори за движение и алармена система.