smart-locksПазарът на услуги предлага голям избор от защитни системи, отличаващи се с техническите си характеристики, функционалност и задачи.

За всяко инсталирано защитно устройство се прилага ключ с ясно дефиниран идентификационен код. Днес обаче можете да намерите ключове за всички терени от всички домофони, които се продават.

Такива устройства за всякакви терени са в състояние без особени затруднения да отвори почти всяко заключване, към което е свързан интерком. АТВ може да играе незаменима роля, ако трябва да влезете в сградата, а собственикът на жилището не чува повикването на посетителя. За да не чакате вратата да бъде отворена от абоната, можете да използвате универсалния идентификатор, като по този начин намалите времето за изчакване.

Какви са предимствата от използването на универсални ключове?

Наличието на теренни устройства е необходимо за служителите на различни служби:

  • МОН;
  • Медицинско обслужване;
  • Полицията;
  • Към пощенци, куриери.

Често собствениците на домофони забравят да отворят вратата в случай на инцидент, а това води до това, че например пожарникарите са принудени да отворят ключалката, за да стигнат до входа. За решаването на такива проблеми съществуват универсални идентификатори.

Трябва да се знае: Използването на такива устройства за лична изгода е забранено от закона. Какво представляват универсалните идентификатори?

Устройство със специален диск,  в чиито кодове на паметта се въвеждат повечето от оригиналните идентификатори. Но паметта на емулатора не е неограничена: Следователно, въвеждането на кодове от всички видове устройства е просто невъзможно, следователно всеки продукт има само ограничен брой пароли.

На пръв поглед устройствата подобни на обикновените идентификатори на интеркома и принципът им на действие е същият като този на обикновените ключове или пластмасови карти.

Структурата на всяко теренно устройство включва специален микроконтролер с инсталирана антена, както и специална външна защитна черупка, която предпазва чипа от повреда и проникване на влага. За да отворите ключалката, ключът изпраща сигнал до интеркома, а ключът от своя страна проверява за наличие на не само инсталирани, но и празни кодове.

Празните идентификационни данни се въвеждат предварително в устройството за всички терени, а продуктът от интеркома ги третира като нови кодове, които могат да се добавят към устройството и да се отварят. За да се елиминира уязвимостта на системата, достатъчно е да се изтрие цялата памет на интеркома – и никой ключ не може да отвори вратата.

Обратната информация от потребителите за използването на универсалните клавиши е положителна и отрицателна, защото с помощта на такъв мастер ключ не винаги е възможно да се постигне желания резултат.