Нахлуването в дом чрез пробив или разбиване на ключалката е често срещана практика сред крадците. Дори и най-модерните заключващи механизми са податливи на счупване и следователно, за да се подобрят защитните функции, вратата трябва да бъде укрепена с бронирани плочи.

Какво представлява бронираната плоча

Бронираната плоча е отлята неподвижна конструкция, изработена от закалена стомана. Размерът на бронираните плочи ви позволява напълно да покриете уязвимата част на крилото на вратата, като по този начин защитите сърцевината на ключалката.

В зависимост от вида на ключалката бронираната плоча може да има различни конфигурации. Независимо от модела, бронираните подложки предпазват ключалката от механични повреди, пробиване и др. Монтирането на бронирани плочи на ключалката на вратата може значително да увеличи степента на сигурност на всяко заключващо устройство.

Видове бронирани плочи

Конструкциите на бронираните плочи се различават не само по вида на бравите, но и по метода на монтаж. Съвременният пазар предлага четири основни типа бронирани плочи:

Отгоре – най-простият тип конструкция, комплектът включва две плочи, които се слагат от вътрешната и външната страна на кладенеца и се затягат с винтове през платното;

Вградени – те са високо надеждни и най-трудни за монтиране. Външната част на тази бронирана плоча напълно се врязва в платното, здраво е закрепена, поради което достъпът до такава конструкция е ограничен;

Полувградени – външната част на плочата излиза от платното;

Магнитна – тази бронирана плоча напълно скрива ключалката, задейства се с помощта на специален магнитен ключ.

Монтаж на бронирани плочи на ключалката

Монтирането на бронирана плоча върху цилиндър или лостов механизъм е правилното решение по отношение на сигурността на дома. Хакването на врата с бронирана плоча е сложно:

Времето за отваряне на ключалката се увеличава – наличието на закалена стоманена плоча допринася за усложняването на процеса при разбиване;

Опит за отваряне на механизъм с бронирана плоча е придружено с шум – той може да привлече вниманието на съседите, а за крадеца е твърде голям риск;

Липса на инструментариум – за да се справите с една бронирана плоча, престъпникът ще се нуждае от специални устройства и инструменти, които се използват рядко при разбиване.

За висококачествен монтаж на бронирана плоча трябва да се свържете с професионални майстори ключари – те са в състояние не само да се съобразят с необходимите изисквания при монтажа, но и своевременно да открият фактори, които могат да попречат при поставянето на стоманената конструкция върху платното .