ключалка

Хората заключват домовете ни от толкова дълго, колкото ние ги строим. В днешния свят добрите крадци налагат непрекъснато да се увеличава домашната сигурност, но основните ключалки на вратите остават крайъгълният камък за защита на домовете ни. И все пак не всички ключалки са подходящи за всякакви цели. Ето ръководство за някои от най-често срещаните видове брави, използвани в домовете.

Мъртви болтове

Вероятно един от най-често срещаните видове брави, те са широко използвани както в домовете, така и в бизнеса. Мъртвите болтове са сред най-сигурните видове брави и обикновено се използват на външни врати. Въпреки това, не всички затягащи болтове са еднакви. Предлагат се в едноцилиндров и двуцилиндров стил и се степенуват според силата, която могат да издържат. Някои дори имат вградени допълнителни функции за безопасност. Ако изберете болтове, не забравяйте да изберете висококачествени версии.

Ключалка тип брава

Те не могат да издържат на голяма сила, така че рядко са единствената отбранителна линия на външна врата. Те обаче работят добре на интериорните врати и като вторичен слой на защита на външните врати.

Цилиндрични ключалки с лост

Виждали ли сте някога дръжка на вратата, която е дълга и тънка, с ключалка отдолу? Това е цилиндрична лостова ключалка. Този стил на заключване работи подобно на ключалката на копчето на вратата, така че не трябва да се използва като единствената ключалка на външна врата. Въпреки това, ако харесвате естетиката, няма причина да не използвате този тип хардуер във вашия дом.