ключ за кола

Ключът не иска да се завърти

Понякога ключът не иска да се завърти, след като го поставите в ключа за запалване. В много случаи това е така, защото предните ви колела са завъртяни, оказвайки достатъчно натиск върху кормилния механизъм, за да свържат ключалката на колоната и ключа за запалване. Опитайте да движите волана напред-назад, за да го разхлабите.

Ако превключвателят все още е обвързан, дори с изправени колела, самият превключвател може да се залепи. Използвайте непроводяща смазка, като диелектрична силициева грес или аерозолен почистващ препарат за електроника, за да го разхлабите. Не използвайте проникващо масло като WD-40, което може да попадне в електрическите контакти.

Ключът е заседнал

Подобно на невъзможността за завъртане на ключа при поставяне, невъзможността за изваждане на ключа често се причинява от свързване в кормилната колона поради рязко завъртяни колела. Опитайте да разклащате волана напред-назад, докато усетите, че той „щрака“. В този момент трябва да можете да извадите ключа. Ако не, тогава може да се наложи да поправим заключващия механизъм на кормилната колона.

Счупен ключ

Понякога ключът ще се счупи вътре в ключа за запалване. Това е проблем, който изисква професионален ключар за разрешаване. Ако имате резервен ключ, можем просто да премахнем счупения ключ и да ви изпратим по пътя си. Или, ако предпочитате, можем да ви направим чисто нов ключ. Дори можем да програмираме нов интелигентен ключ за вас.

Лош ключ

Понякога проблемът не е всъщност с мястото за запалване, а със самият ключ на колата. С течение на времето всеки ключ може да започне да се износва, закръглявайки краищата на разрезите и затруднявайки използването му. Ако ключът не се върти, опитайте да използвате резервен. Ако резервният ключ работи, можем да изрежем нов ключ, за да замените оригинала, и да го програмирате, ако е необходимо.