сигурна-ключалкаАко сте заключени от дома си, колата или друга зона, това обикновено е просто неудобство. Обаждате се на ключар и следвате типичните стъпки, за да се върнете обратно. Ако сте заключили ключовете си в колата си и сте останали без път или ако сте заключени извън къщата си и никой не може да ви помогне с часове, спешен случай ключар обикновено може да помогне и ще реагира бързо.

При истинска спешност обаче трябва да се обадите на 911, вместо на ключар. Някои ситуации са сериозни, защото някой е или може да е в опасност. Не чакайте ключарски услуги в тези 4 сценария.

Децата са заключени в колата.

Когато децата са замесени във всяка ситуация, това може бързо да стане по-сериозно. Ако децата са затворени в колата сами, особено в горещ или дори леко топъл ден, обадете се на 911. Вътрешността на превозното средство може бързо да се загрее, дори в прохладен ден, ако слънцето не е излязло. Има и много начини децата да се наранят в колата без надзор от възрастни. След като се обадите на 911, говорете спокойно с детето или децата и ги ангажирайте, докато чакате да пристигне помощ.

Децата са заключени в къщата.

Ако има деца, заключени в къща или апартамент без никакъв надзор от възрастни, това е спешно състояние. Обадете се на 911, за да получите достъп до дома, а не спешен ключар. В къщата има още повече начини да бъдат ощетени, отколкото в превозно средство. В тази ситуация възрастта на децата може да бъде решаващ фактор дали ситуацията представлява извънредна ситуация или не. Познавате децата си и възрастта им, така че действайте съответно. Ако не сте сигурни за възрастта на децата вътре, обадете се на 911, за да сте в безопасност.

Децата са заключени извън къщата.

Ако детето ви е излязло от автобуса или се е прибрало от училище и е осъзнало, че е забравило ключа си или няма възрастен вкъщи, това може да е извънредна ситуация, ако няма къде другаде да отиде. Времето е друг фактор, който трябва да се вземе предвид, когато се решава дали това е спешен случай. Ако навън е студено или много горещо, детето не трябва да е дълго навън. Освен това, в зависимост от възрастта на детето, те може да не са добре сами за дълго. Обадете се на 911, за да осигурите безопасността на детето си, ако е заключено само от къщата.

Има пожар.

Ако сте заключени от къща или превозно средство, което гори, незабавно се обадете на 911. В никакъв случай не трябва да влизате в горяща сграда или кола, така че ключарските услуги не са това, от което имате нужда.