Ключалките на вратите са част от ежедневния живот, за който в повечето случаи не се налага да обмисляме много. Заключенията са наистина нещо, за което мислим, когато нещо се обърка, а когато нещо се обърка с ключалката, то е доста ужасно.

По-долу са 6-те най-често срещани проблеми по отношение на ключалките и решенията, които помагат да се поправят.

1. Ключът се счупи на вратата

Това все още е един от най-разочароващите ключови проблеми, с които се сблъскват собствениците на бизнеса. По-често счупени ключове се появяват, когато се опитвате да бързате с отварянето или закрепването на ключалката. Един от начините да се избегне този проблем е да се забави. Отделете времето си, когато заключвате или отключвате вашата врата, така че не само да предотвратите разбиването на ключа в ключалката, но и да се уверите, че ключалката е защитена правилно и запазвате имота си в безопасност.

2. Ключът не може да се вкара в ключалката

Има няколко причини, поради които може да не успеете да вкарате ключа си в ключалката на вратата. Първо и преди всичко се уверете, че е правилният ключ! Докато това звучи ясно, понякога най-простите решения се изплъзват от ума. Ако това е нов ключ, винаги има шанс ключът да е лошо нарязан, затова е важно винаги да се използва опитен и надежден ключар. Ако случаят е такъв, не забравяйте да съобщите за проблема на компанията и да получите безплатно нов ключ.

3. Бавно заключване на вратите

Бавните ключалки могат да бъдат относително прости. Този проблем най-често се получава, когато мръсотията или мръсотията се натрупват във вашите ключалки с течение на времето. Ако искате да опитате DIY метода, първо опитайте бавно и контролирано вмъкване на памучен тампон в ключалката, за да привлечете мръсотията. Ако това не работи, ще трябва да смажете ключалката. Никога не използвайте масло! Маслото и мазнината всъщност могат да запушат ключалката и да причинят допълнителни проблеми. Винаги използвайте графитен или силиконов спрей за смазване на ключалки.

4. Принуждаването на ключа да заключете

Когато успеете да вкарате ключа в ключалката, но не и да завъртите ключа, това означава, че ключалката ви е хваната. Това е един от най-често срещаните ключови проблеми, които виждаме като професионални ключари. Отново съществуват редица причини, поради които това може да се случи, но най-важното е да не се опитвате да я принуждавате. Принуждаването на ключа може да доведе до големи повреди на ключалката или прекъсване на ключа в ключалката, което просто влошава нещата. Можете да опитате да използвате графит или силиконов спрей, за да смажете ключалката, за да избегнете повреда.

5. Вратата не се заключва

Често вратата няма да се заключва, защото заключващият механизъм на вратата не е правилно подравнен с удрящата плоча на вратата. Ремонтите биха могли да бъдат толкова лесни, колкото са някои малки регулировки на капачетата или толкова сложни, колкото напълно да се промени позицията на вратата. Опитните ключари винаги ще Ви предложат най-добрите решения на най-достъпната цена.

6. Механизмът е заклещен или заключването не работи

Този проблем е почти винаги причинен от механичен проблем, който най-добре се оставя на професионалистите да го свършат. Възможно е да премахнете ключалката и да опитате да намерите източника на проблема, но по-често не се опитвайте да го коригирате.
Животът е достатъчно стресиращ и когато ключалката ви се повреди, просто искате тя да бъде фиксирана възможно най-бързо, за да можете да се върнете към нормалната си рутина. Нашите лицензирани и осигурени ключари ще ви отстранят проблемите с бравите на дома или бизнеса ви.