elektronna-brava-za-stuklena-vrataЕлектронните брави за стъклени врати се появиха сравнително наскоро и на този етап набират популярност. Поради крехкостта на стъклото и трудоемката обработка, бравите за стъклени врати са доста трудни за производство.

Стъклените захващащи механизми и обемната механична част не позволяват да се направи перфектна ключалка.

Електрониката идва на помощ, като по този начин сериозно усложнява метода на кодиране и секретността на ключалката. Най-важното е, че няма нужда да се правят дупки в стъклото, които винаги са свързани с риск от счупване на стъклото.

Удобството на такова устройство няма да ви кара да чакате, а ако имате стъклена врата в магазин или офис, тогава няма да ви се налага да правите копия на ключове и да разбивате механичната част от честото отваряне. Достатъчно е да програмирате ключалката и с просто натискане на код или използване на карта тя се отваря или затваря.

Бързата смяна на кода ви позволява да ограничите достъпа на персонала и няма смисъл да харчите пари за нови ключове и механизми.

Също така в електронните системи за достъп е възможно да получавате SMS известия за времето на отваряне и затваряне на вратите, което е доста удобно за ръководния персонал.

Днес се предлагат електронни кодови брави за стъклени врати. Прозрачните прегради и врати отдавна се използват от дизайнерите при проектирането на модерни офиси, фитнес клубове и магазини. Осигуряването на контрол на достъпа до стая със стъклена врата обаче отдавна остава нетривиална задача.

Тя може да бъде решена чрез монтиране на съвременни електронни брави от водещи световни производители.

Какви са предимствата на електронните брави за стъклени врати:

  • – атрактивен дизайн, който пасва на стъклените врати;
  • – висока надеждност, постигната чрез използване на висококачествени материали на съвременно ниво на производство;
  • – защитен корпус, изработен от метал с висока якост;
  • – панел за програмиране и набиране на код за достъп със сензорни бутони;
  • – лекота при монтаж и работа;
  • – възможност за достъп чрез код или безконтактна карта;

Всички електронни брави са лесни за инсталиране. Кодовият блок и приемащото заключващо устройство са оборудвани със специални пластини, които са прикрепени към стандартните стъклени дръжки на вратите. Процесът на инсталиране на електронни офис брави отнема няколко минути, след което ключалката ще работи години наред.

Може да се обадите специалистите ключари, които ще ви консултират и разкажат за характеристиките на всеки модел електронна  брава, ще ви помогнат при избора.

Електронните брави за стъклени врати – това е гаранция за вашата безопасност!