Сигурността на дома ви започва от входната врата с вашата ключалка и заключваща вилка.

В тази статия ще обсъдим процеса на сравняване на брави, какво да търсим и как да изберем правилната.

Видове заключвания

Има два основни типа брави: копчета / лостове и закопчалки. Обикновено и двете се намират на предните и задните ви врати. Управлението и лостовете обаче са второстепенна защита, докато закопчалките са основната ви функция за сигурност и предпочитаното заключване, когато става въпрос за осигуряване на вашия дом.

Какво трябва да търсят собствениците на жилища?

Заключването не е покупка, която правите всеки ден. Има няколко неща, които можете да направите. Докато повечето хора смятат стил за функция, важно е да се вземе противоположния подход. Вашата ключалка е толкова добра, колкото и нейното качество, така че нека да преминем през най-висококачествената ключалка.

Стъпка 1: Помислете за функцията

На първо място, в каква стая търсите ключалка? Има три основни категории: Неприкосновеност на личния живот, преминаване и влизане. Определянето на основната функция е първата стъпка при избора на заключване. Функцията иска помощ, за да определи нивото на сигурност и издръжливост.

Например, коридорът или интериорната врата обикновено не изискват по-високо ниво на сигурност от предната ви врата. Ако това е зона с голям трафик (като баня).

Стъпка 2: Помислете за издръжливост

Издръжливостта е въпрос на степен. След като изберете конкретен тип заключване за вашия дом, ти обикновено избираш същото заключване.

Lock диапазони за класифициране от клас 1 до степен 3. Например, жилищни deadbolts се предлагат в категории 1, 2 и 3, с клас, която предлага най-високото ниво на сигурност.  Следван от 3 степен 1 ​​и 2 продукти, които включват клас 2 и цилиндърът Smartkey. Докато се движите нагоре в класовите нива, има повече опции за стилове и завършвания. Всички заключвания Kwikset имат 1-инчов ход, препоръчан от повечето специалисти по сигурността.

Жилищни копчета и лостове се предлагат в 2 и 3 клас, като продуктите от степен 2 обикновено включват цилиндъра Smartkey. И двете произведени степени са сертифицирани. Продуктите Kwikset често се използват за тестване на инженерите на Kwikset за техните заключващи продукти.

Стъпка 3: Обмислете естетиката

Само след завършване на стъпки 1 и 2 трябва да вземете предвид естетиката. За щастие, всички степени на брави имат широка гама от форми и завършва, за да съответстват на декора във Вашия дом. „Естетиката винаги иска да бъде важен решаващ фактор, но не трябва да бъде едно“, казва специалистът. „Това наистина зависи от това, което е важно за конкретния потребител.“

В допълнение към трите важни области на разглеждането на вратата, изложени по-горе, потребителите винаги се интересуват от цената. Традиционно, тъй като цената се увеличава, има повече опции клас и тези идват допълнителни възможности за избор на стилове и функции.

Съвети от професионалистите

Когато сте сигурни в дома си, уверете се, че използвате клавиатура от степен 1 ​​с 1-инчов ход, за да постигнете максимална сигурност.