Като човек, на когото поверявате сигурността на вашия дом, кола или други лични вещи, е важно да сте сигурни, че наемате реномиран и надежден ключар. До 95% от онлайн ключарските реклами са всъщност измами, така че просто кликването върху първия евтин ключар, който се появява в рекламите на Google, няма да го отреже. Тъй като ключарските измами са толкова често срещани, важно е да извършите проучване, преди да наемете някого, който ще има достъп до ключалките Ви.

 1. Попитайте наоколо (съседите си) за препоръки

Един от най-добрите начини да намерите ключар, на който да се доверите, е да попитате хората, които познавате. Ако някой приятел, член на семейството или колега е използвал ключар и е останал с добро впечатление, шансовете са големи и вие да останете с такова. И когато питате за препоръки, не забравяйте да помолите за всичко, което искате да избегнете. Това е добър начин да се откажете от  ключар, който не осигурява качествена работа.

 1. Проучване и четене на онлайн рецензии

Проучването са от ключово значение при наемането на ключар и с отделянето само 15 допълнителни минути за проучване може да Си спестите много време, пари и караници в дългосрочен план. Ние живеем в една епоха, в която технологията прави информацията изобилна и лесна за достъп, така че ще имате малко извинения ако не сте информирани при наемането на ключар.

Ако мислите за използването на дадена компания , потърсете ги в Google. Вижте дали имат актуализиран уебсайт и канали за социални медии. Редовната активност и последните публикации във Facebook или Twitter са добри показатели, че това е легитимен бизнес.

Прочетете отзивите и вижте какви са рецензиите на други хора, използващи услугите им. Те не трябва да имат всички пет-звездни отзиви (нито една компания не е чак толкова добра), но търсете цялостна положителна обратна връзка от голямо разнообразие от клиенти. Ако повечето хора са доволни отобслужването им, вероятно ще се почувствате по същия начин.

 1. Сравнете разходите и внимавайте при супер ниски цени!

Подхождайте изключително предпазливо при сравняване на различните цени на ключарите и имайте предвид, че по-ниските не винаги са по-добри. Не е необичайно да виждате реклами, които рекламират услуги от 10 или 20 лв.., – те са измами.

Никой лицензиран, сертифициран и застрахован ключар не може да си позволи цени, които са ниски и да остане в бизнеса, така че знайте, че вероятно ще получите това, за което плащате, ако намерите ключар, който желае да работи толкова малко. В повечето случаи ще изплатите значителна сума, дори ако наемете един от „евтините“ ключари, защото те ще повишат цените си при пристигането, след като са Ви привлекли с реклама на ниски цени.

Ако някоя компания има цени, които са забележимо по-високи или по-ниски от това, което  е средната цена във вашия район, това е знак, да я прескочите. Ключът е да се уверите, че знаете колко струва ключарската услуга, от която се нуждаете и да се опитате да намерите доставчик наблизо, чиято цена е сравнима.

 1. Задавайте въпроси като професионалист

Като плащащ клиент имате право да знаете колкото повече информация смятате за необходимо за ключаря, който планирате да наемете. Обадете се на компанията и ги попитайте за бизнеса им, за да сте сигурни, че се чувствате комфортно, като позволите на техния ключар да работи върху ключалките Ви. Някои въпроси, които може да попитате, включват:

 • Какъв тип ключарска услъга изпълняват?
 • Дали са лицензирани, обвързани и осигурени?
 • Колко плащате за повикване за услуга и какви други такси може да очаквате да платите?
 • Къде се намират? Ще има ли допълнителни пътни такси?
 • Техниците им имат ли фирма, обозначена на работното облекло и превозно средство?
 • Какъв тип гаранция предлагат?

Не забравяйте, че ако някой от отговорите им не звучи правилен или не отговаря на вашите очаквания, преминете към следващата компания. Не можете да бъдете твърде предпазливи, когато става дума за лична сигурност.

 1. Слушайте инстинкта си

Вие познавате себе си и с какво се чувствате добре, така че винаги слушайте инстинкта си. Ако вашият ключар пристигне и нещо около ситуацията просто не изглежда съвсем правилно, не тласкайте тези чувства настрана. Няма нищо лошо да откажете услугата  и да продължите да търсите човек, към когото се чувствате комфортно и към когото можете да поверите сигурността си. Независимо дали търсите услуга за брава на вашата кола, дома, бизнес или друго устройство, трябва да сте сигурни, че ключарят, който изберете, е надежден.

Sofiakeyservices е един от най-големите бългрски ключари, обслужващ повече от 30 големи града в цялата страна. След 20 години в индустрията имаме опит, който е необходими, за да Ви осигурим надеждни услуги за всички ваши жилищни нужди.

Нашето 5-звездно обслужване на клиентите и предварителното ценообразуване ни отличават от останалата част и отиваме отвъд и отвъд, като предлагаме 100% гаранция за цялото работно време с всяка услуга, която предоставяме. Така че следващия път, когато се нуждаете от професионален ключар, независимо дали сте заключени извън къщата си, трябва да смените ключалките си, или просто ако имате въпрос относно сигурността на дома Ви, обадете ни се на ·  0888 402 238 .