сигурна-ключалка

Получете обучение

Програми за обучение по ключар се предлагат в професионалните училища, общинските колежи и ключарските асоциации в цялата страна. Ще се научите да избирате множество видове брави, да правите ключове, да инсталирате и ремонтирате както жилищни, така и търговски брави и да тествате сигурността на ключалките след инсталирането. Можете също така да вземете уроци в специализирани области на ключарството, като мотоциклети, както и в бизнес и правните аспекти на професията.

 

Като алтернатива много ключари все още предлагат неплатени програми за чиракуване. Ако сте по-практичен, а не ученик в класната стая, може да поискате да попитате местните ключари дали има чиракуване.

 

Обучението по ключар може да отнеме от три месеца до четири години, в зависимост от сложността на пътя, който ви интересува. Например, обикновено заключване обикновено изисква по-малко обучение от сложните търговски инсталации за сигурност.

 

Натрупайте опит

Много държави изискват поне една година трудов стаж на пълен работен ден при лицензиран ключар, преди да имате право на собствен лиценз. Много ключари са щастливи да наемат наскоро обучени ключари. Само имайте предвид, че това е бизнес 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и вероятно ще бъдат насрочени нови служители за дежурствата, които по-опитните ключари не искат.

 

Получете лиценз

Въпреки че не всички щати изискват ключарите да бъдат лицензирани, това става все по-често от съображения за безопасност на потребителите. Консултирайте се с вашия държавен лицензионен съвет за изисквания, които често включват пръстови отпечатъци и проверка на фона.

 

Продължаващо образование

Курсовете за продължаващо обучение не са необходими за поддържане на лицензи или сертифициране, но те могат да ви помогнат да разширите базата си от знания и да останете в течение на нововъзникващите технологии и разпоредби. Ако си проправяте път през нивата на сертифициране AOLA, продължаващото обучение може да ви помогне да се подготвите за следващия изпит.