cameraВ последно време апартаментите все повече се превръщат в обекти на престъпни намерения: нападателите увреждат имуществото чрез кражба, вандализъм, следователно дори и в апартамента си не можете да се чувствате напълно в безопасност. Дори да сте уверени, че домашният персонал правилно изпълнява задълженията си, правилно се отнася с личните вещи на наемодателя, рационално използва популярната и търсена услуга – монтаж на видеонаблюдение в апартамента ще помогне за решаване на много проблеми и изясняване на почти всяка спорна ситуация.

Най-често камерите се инсталират поради недоверие на бавачките: не всички жени, които се грижат за децата, могат да бъдат отговорни за своите задължения. Гувернантките също могат да пренебрегнат своите задачи. Всеки нает персонал може да събира информация за собственика на апартамента или да открадне неща и ценности. Много ревниви съпрузи също решават да инсталират скрити камери, за да са сигурни в лоялността на съпругите си.

Каквато и да е целта за монтиране на камери за видеонаблюдение, оборудването трябва да бъде монтирано и поставено в съответствие с инструкциите и декларацията за работа.

Монтажа на скрити камери: функции на оборудването

Когато има нужда от контрол на домакинствата или персонала, скритите камери са най-подходящи за тези цели. Всеки специалист, който се ангажира с поставяне на видеонаблюдение, ще може да предложи най-успешните варианти за поставяне на скрити системи за наблюдение.

Такива камери ще предават образа на всички стаи без „мъртви“ зони, докато оборудването ще бъде прикрито, така че дори и най-забелязващите хора да не могат да намерят камерата. По този начин е възможно да се извърши скрито наблюдение на всичко, което се случва в апартамента.

Най-популярните места за скрити камери в обикновен частен апартамент са интериорни предмети. Сега има много модели камери, сред които има много много малки, но функционални устройства. Такива модели камери идеално се вписват в играчки, рамки за картини, полилей и осветителни тела, предмети за бита и мебели, контакти, ключове.

Често камерите се монтират в корнизи и тавани, както и в стени. Инсталирането на такова оборудване включва трудоемко окабеляване под тавани или вътрешни стени.

Поставяне на видеонаблюдение: плюсове и минуси

Сред предимствата на използването на скрити камери в апартамента е отбелязано удобното местоположение на оборудването, с което можете бързо да получите необходимата информация. Без да забележи скритата камера, престъпникът, който влезе в апартамента със злонамерено намерение, не крие лицето си и се държи свободно, което улеснява последващата му идентификация.

Наличието на скрит микрофон помага за събирането на звукова информация.

Поставяне на скрито наблюдение на бавачката ви позволява да разберете как наетата бавачка се свързва с преките си задължения, какво прави в къщата, колко е мила с детето при отсъствие на родители.

Недостатъците на използването на скрито видеонаблюдение са по-високите разходи за монтаж и оборудване, разходите за определен период от време, високата сложност и високата цена за подмяна на камерата и нейната поддръжка. Важен минус е качеството на снимане на такива видеокамери – 10-15% по-ниско в сравнение с конвенционалните камери.