zashtitaУкрепената врата може да защити вашия апартамент от такива крадци.

Фактът, че той е проектиран и произведен преди двадесет и пет години, във време, когато престъпниците не са били толкова добре оборудвани и не са действали толкова нагло, както сега.

Времената се промениха, но вратите останаха същите!

Най-малко надеждните и най-често срещаните са кухи врати, състоящи се от дъски или дори пръти, свързани от двете страни с листове от фиброкартон. Вярно е, че други дизайни не са много по-здрави.

Такива врати често са тапицирани от външната страна с декоративна релса. Този завършек е приятен за гледане, но едва ли добавя сила. Много по-добре е да покриете вратата отгоре с ламаринени листове и отгоре с релса.

Още по-надеждно е да използвате листове от желязо с дебелина 1-1,5 милиметра вместо калай.

Пантите на вратите трябва да са там, където няма да изпадат от каналите при разклащане и блъскане. Въртенето, към което са прикрепени пантите, е желателно да бъде укрепено с метална лента: Много често престъпниците атакуват вратата не от страната на ключалките, а от противоположната страна, където има панти, които собственикът просто не е предполагал да укрепи. Три защити са за предпочитане пред две. Има още едно, което не изисква никакви допълнителни устройства, и следователно, на разположение на всеки начин за укрепване на вратата от неработещата страна. Само задължително на две панти и симетрично, т.е. строго една срещу друга. След това завинтете винтовете в крилото или вратата. До половината. Така че те да стърчат един сантиметър и половина. И отсечете главите. Сега, когато затваряте вратата, щифтовете на винтовете ще влязат в дупките, разположени срещу тях, и ще влязат дълбоко в крилото. И по този начин заключете вратата.

Брави, поставени близо една до друга, значително отслабват вратата. Такъв е случаят, когато колкото повече брави, толкова по-лесно е да отворите вратата. Оптималното разстояние между тях не трябва да бъде по-малко от 40-50 сантиметра.

Силно препоръчително е да укрепите рамката на вратата. При силни удари или използване на крикове от престъпници, вратите често изскачат заедно с рамката.

Има много начини за укрепване на рамките на вратите. Най-простото е закрепването по периметъра на вратата от метални квадратчета, изпъкналата страна на които е прикована с дълги щифтове или дюбели директно към стената.

Препоръчително е също да преместите вратата отвътре навън. По целия свят повечето входни врати се отварят към стълбището. Не е трудно да извършите пренареждането, просто трябва да изберете жлебовете. В допълнение, такава врата ще освободи допълнително пространство в коридора.