bravaПреди да купят стоманена входна врата, мнозина изпитват някои страхове. До известна степен този страх е оправдан, но до известна степен не. Ще се опитаме да опишем най-често срещаните от тях и да разсеем тези притеснения, което допълнително ще формира вашето лично мнение при избора на врата.

Страх от копиране на ключове на етапа на производство

Бравите са оборудвани на последния производствен етап и са строго контролирани, така че копирането на ключове не е възможно. Също така е невъзможно достъпът до тайните механизми на самия патрон.

Можете да се предпазите от такива страхове, като поръчате временна блокировка и лостов механизъм с монтажен ключ. В определени серии има функция за кодиране на ключалката, което дава възможност сами да прекодирате ключа.

За по-скъпи комплекти заключващи механизми, опаковката е запечатана и фабрично маркирана. След монтирането на стоманената входна врата в присъствието на клиента временният цилиндър се сменя и лостният механизъм се кодира, отпечатват се нови комплекти оригинални ключове.

Страх от заключване на вратата отвътре навън от малки деца

Ако присъстват малки деца, трябва да се изхвърли допълнителна защита под формата на капак. Той е проектиран да заключва вратата отвътре и няма достъп отвън. Също така трябва да монтирате цилиндрични брави с възможност за въртене (въртящо колело). Замъкът няма такава възможност. Ето защо е по-добре да не давате ключа на малките деца, така че да не го оставят в отвора за ключове от вътрешната страна на вратата, или още по-лошо, да не го фиксирате в изправено положение.

Страх от лесно счупване на брави на стоманените врати

Най-често хакване на метална врата става именно с въздействието върху заключващия механизъм по различни начини. Но производителите не стоят на едно място. От доста време е разработена допълнителна защита от заключване и успешно се прилага върху съвременните врати. А самите брави непрекъснато се обновяват. Разбира се, не може да се даде гаранция, че вратата няма да бъде отворена. Всеки механизъм се отваря рано или късно. Но в този случай ще отнеме много време, за да отворите замъка.

Страх от изкривяване на вратата, след като новата къща се улегне

Разпъването на метална врата не е толкова често срещан проблем, тъй като дизайнът на вратата е доста твърд и не позволява такава възможност. Но в новите дървени сгради това е естествено и често срещано явление. Няма какво да се изненадате – едно дърво може да изсъхне във времето и да даде по-голяма степен на свиване. И ако предните стоманени врати се изкривят в жилищни многоетажни сгради, тогава вече трябва да помислите за качеството на строителството. Ако това се е случило, тогава няма да се налага да купувате нова врата. Винаги може да се преинсталира.

Страх от липса на звукоизолация

Дори на етапа на производство входната желязна врата се изолира с минерална вата, а след монтажа върху платното и рамката на вратата се залепва уплътнител, за да се предотврати издухване през микропрорези. Също така, по желание на клиента, топло и звукоизолацията на вратата може да бъде направена от полиуретанова пяна.

Страх от увеличението на стойността

Трябва да се разбере, че цените на входните врати могат да се различават по някакви причини: изискват се нестандартни размери на вратите, разширяване на отвора, промяна на дизайна, избор на по-скъпи фитинги, изработка на допълнителни рамки и стълбове, подсилване на отвора и др. Още преди да се изгради къща, се вземат проби от земя, за да се определи крайната цена за полагане на основата. Следователно, малка разлика в изчислението между мениджъра и измервателя не е изключена, защото можете точно да изчислите само след всички направени измервания.

Страх от много прах и мръсотия при монтиране на стоманена врата

Прахът и мръсотията по време на монтажа на вратата са неизбежни и ще трябва да се примирите с нея. Дори най-често срещаното пробиване създава прах и мръсотия, да не говорим за разширяването на отвора. Но ако е необходимо, ще трябва да търпите. По-добре е да извършите монтажни работи на етапа на ремонт. Тогава не е нужно да покривате мебелите и праха. Във всеки случай това не е толкова мръсно, колкото при ремонт на стая, по-голямата част остава отвън.